Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Eper torta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 702 alkalommal

elkészítve: 115 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Scarlett69

Elkészítése

A piskótakarikát 3 részre szeleteljük, és félretesszük. Az epret, a porcukrot,botmixerrel teljesen simára turmixoljuk.
A tejszínt kemény habbá verjük. Egy habkártyányi habot az epres alaphoz adunk, és elkeverjük azzal. Az így kapott krémet most tegyük a hűtőbe.
A lapzselatinra már korábban vizet kellett öntenünk, erről most leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk. Amint feloldódott, jó is!
Most vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük a zselatint az epres krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben!
A torta összeállítása: piskótalap, krém, piskóta, krém, piskóta, krém, a maradék krémmel az oldalát is körbekenjük.
A kész tortát eperrel, tejszínhabbal ízlés szerint díszítjük.

Személyes jó tanács

Természetesen a piskótát, magunk is süthetjük, akkor 6 tojásból készül kerek piskótára lesz szükségünk.
Én egy gyors - kollégium verziót - osztottam most meg veletek!

Hozzávalók

1 db kész piskóta karika
25 dkg eper
5 dl Hulala
1 lap zselatin
eper a díszítéshez

Kövess minket a Facebookon is!