Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Magyaros gombaleves recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 4 824 alkalommal

elkészítve: 68 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kemencei Judit

Elkészítése

Fazékban felforrósítom az olajat,majd beleteszem az előzőleg megtisztított és felszeletelt gombát, ízlés szerint sózom.
Fedő alatt saját levében puhára párolom.
Ha majdnem zsírjára sült, hozzáadom a felkockázott hagymát, és a karikára vágott paprikát.
Ízlés szerint borsozom, és a pirospaprikával gyorsan összekeverem.
Beleteszem a húsleveskockát, és ráöntök 6 dl. vizet.
Rögtön hozzáadom a liszttel elkevert tejfölt, és takaréklángon 15 percig forralom.
A forrásban levő levesbe beleszaggatom a galuskát, és addig főzöm, míg a leves színére nem úszik.
Végül belekeverem a petrezselymet.

főzési idő: 35 min

Hozzávalók

25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 dl sovány tejföl
1 ek olaj
1 teáskanál pirospaprika
őrölt bors
2 zöldpaprika
2 marhahúsleves kocka
1 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem

Galuskához:
1 tojás
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

Kövess minket a Facebookon is!