

megtekintve: 17 270 alkalommal
elkészítve: 206 alkalommal megfőztem én is
Fazékban felforrósítom az olajat,majd beleteszem az előzőleg megtisztított és felszeletelt gombát, ízlés szerint sózom.
Fedő alatt saját levében puhára párolom.
Ha majdnem zsírjára sült, hozzáadom a felkockázott hagymát, és a karikára vágott paprikát.
Ízlés szerint borsozom, és a pirospaprikával gyorsan összekeverem.
Beleteszem a húsleveskockát, és ráöntök 6 dl. vizet.
Rögtön hozzáadom a liszttel elkevert tejfölt, és takaréklángon 15 percig forralom.
A forrásban levő levesbe beleszaggatom a galuskát, és addig főzöm, míg a leves színére nem úszik.
Végül belekeverem a petrezselymet.
főzési idő: 35 min
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 dl sovány tejföl
1 ek olaj
1 teáskanál pirospaprika
őrölt bors
2 zöldpaprika
2 marhahúsleves kocka
1 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem
só
Galuskához:
1 tojás
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt