megtekintve: 3 043 alkalommal
elkészítve: 71 alkalommal megfőztem én is
1.
A piskótához egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a vanília aromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük.
2.
A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt répát.
3.
Előmelegített sütőben, 3 részletben, 20 cm-es formában 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük, sütőrácson teljesen kihűtjük. Tetejét vékonyan egy éles késsel levágjuk.
4.
A krémhez a mascarponet 5 ek cukrászhabbal, a bourbon vaníliával és a fahéjjal elkeverjük, majd a többi cukrászhabbal kemény habbá verjük.
5.
A tortalapokat rétegezzük a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortát. Oldalán tortakártyával nagyon vékonyra simítjuk el a krémet. Tetejét hab halmocskákkal díszítjük, a halmokat őrölt fahéjjal, a torta közepét durvára vágott mogyoróval szórjuk. Hűtőbe tesszük, és 2 órát dermedni hagyjuk, majd hűtve fogyasszuk.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Recept videóm megtalálod Facebook oldalamon: Picipiros Konyhája néven
Piskóta:
250 g liszt
200 g barna cukor
290 ml olaj
4 db tojás
1 ek vanília aroma
2 tk szódabikarbóna
1 kk só
1 ek fahéj
300 g reszelt sárgarépa
100 g zúzott dió
80 g mazsola
Krém:
500 ml cukrászhab
250 g mascarpone
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 ek fahéj