Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Korhelyleves recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 463 alkalommal

elkészítve: 6 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A füstölt szalonnát, a a bacont, a vöröshagymát, és a fokhagymát vágjuk fel apró kockára. A zöldségeket pucoljuk meg és ízlés szerint daraboljuk fel. A káposztát kicsit nyomkodjuk ki, hogy ne legyen túl savanyú, majd szintén vágjuk fel apróbbra.

Egy edénybe tegyük bele az apróra vágott füstölt szalonnát, majd kezdjük el zsírjára sütni. Amikor már kezd egy kis színt kapni, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, süssük pár percig, majd adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát.

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, a felkockázott bacont, és pároljuk pár percig, majd szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, és adjuk hozzá a savanyú káposztát is.

Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint köménymaggal, és adjuk hozzá a babérlevelet, ízlés szerint erős paprikakrémet, majd főzzük puhára a káposztát és a zöldségeket.

Amikor a zöldségek és a káposzta puhára főttek, adjuk hozzá a felkarikázott virslit is.

A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy merőkanál levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a leveshez. Ezután főzzük még pár percig, majd tálalásig tartsuk melegen.

főzési idő: 60 min

Személyes jó tanács


Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint tálaláskor még egy kevés ecettel is savanyíthatjuk a levest.

Hozzávalók

50 dkg savanyú káposzta
4 pár füstölt virsli
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg bacon
2 db sárgarépa
2 db zöldség
1 db vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma

őrölt bors
2-3 db babérlevél
köménymag
Erős Pista (erős paprikakrém)
2 tk pirospaprika
2 dl tejföl
1 ek liszt

Kövess minket a Facebookon is!