Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Gombás szelet recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • drága

megtekintve: 1 260 alkalommal

elkészítve: 27 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése


A vastagabb szelet csontos tarjának a húsos részét klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd pár perc alatt, süssük elő a hússzeletek mindkét oldalát.

Ezután tegyük egymásmellé a tepsibe, csorgassuk rá a visszamaradt zsiradékot, ízlés szerint szórjuk meg ételízesítővel, majorannával, öntsük alá a vizet, majd fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. egy óra alatt puhára a húst.

A gombát tisztítsuk meg, majd ízlés szerint szeleteljük fel. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.

Egy serpenyőbe olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk kb. 10 percig. (nem kell alá folyadékot önteni, mert a gomba enged elengedő levet)

Amikor a gomba megpárolódott, szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, adjuk hozzá a tejfölt, és szintén keverjük össze, majd forraljuk ki.

Ezután a puhára párolódott húsra öntsük rá a tejfölös gombát, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük készre.

Közben készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.

főzési idő: 60 min

Személyes jó tanács

Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet és a gombás szaftot, majd kanalazzuk mellé a köretet, és úgy kínáljuk.

Hozzávalók

4 szelet tarja (csonttal)
50 dkg gomba
1 db vöröshagyma

őrölt bors
2 tk ételízesítő
majoranna
1 tk pirospaprika
2 dl tejföl
1 dl víz
3 ek olaj
5 dkg vaj

Kövess minket a Facebookon is!