

megtekintve: 5 707 alkalommal
elkészítve: 142 alkalommal megfőztem én is
A vastagabb szelet csontos tarjának a húsos részét klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd pár perc alatt, süssük elő a hússzeletek mindkét oldalát.
Ezután tegyük egymásmellé a tepsibe, csorgassuk rá a visszamaradt zsiradékot, ízlés szerint szórjuk meg ételízesítővel, majorannával, öntsük alá a vizet, majd fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. egy óra alatt puhára a húst.
A gombát tisztítsuk meg, majd ízlés szerint szeleteljük fel. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk kb. 10 percig. (nem kell alá folyadékot önteni, mert a gomba enged elengedő levet)
Amikor a gomba megpárolódott, szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, adjuk hozzá a tejfölt, és szintén keverjük össze, majd forraljuk ki.
Ezután a puhára párolódott húsra öntsük rá a tejfölös gombát, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük készre.
Közben készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.
főzési idő: 60 min
Tálaláskor helyezzük tányérra a hússzeletet és a gombás szaftot, majd kanalazzuk mellé a köretet, és úgy kínáljuk.
4 szelet tarja (csonttal)
50 dkg gomba
1 db vöröshagyma
só
őrölt bors
2 tk ételízesítő
majoranna
1 tk pirospaprika
2 dl tejföl
1 dl víz
3 ek olaj
5 dkg vaj