Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Lazac Wellington módra recept

A recept értékelése: 3,8 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • drága

megtekintve: 5 193 alkalommal

elkészítve: 108 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése


Mindkét lazacfilét ízlés szerint csepegtessük meg citromlével, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni hogy az ízek kellően átjárják.

A cukkinit és a gombát vékonyan szeleteljük fel.

Az olajat hevítsük fel, majd helyezzük bele a felszeletelt cukkinit, majd sózzuk, borsozzuk, és pár percig pároljuk. Közben többször fordítsuk át, majd szedjük ki egy tányérra, és hagyjuk kihűlni.

Ezután a visszamaradt zsiradékba tegyük bele a gombát, sózzuk, borsozzuk, és szintén pároljuk pár percig, majd alaposan csepegtessük le, szedjük ki egy tányérra, és hagyjuk kihűlni.

Az egyik előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd az alsó felére fektessünk rá pár szelet előpárolt cukkinit.

Ezután helyezzük rá az egyik befűszerezett lazacfilét, majd a tetejére pakoljuk rá az előzőleg megpárolt gombaszeletek felét.

Ezután felvert tojással kenjük körbe a tészta széleit, majd hajtsuk, és nyomkodjuk rá, a szabadon maradt tésztarészt. Végül villával nyomkodjuk le a széleket, nehogy sütés közben szétnyíljon, majd kenjük le felvert tojással. (a másik lazacfilével is így járjunk le)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb a megtöltött tésztákat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra.

sütési idő: 30 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Tálalás előtt hagyjuk pár percet hűlni, majd egy éles késsel szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Én mindkét tésztát félbe vágtam, és úgy tálaltam.

Hozzávalók

2 db lazacfilé (kb. 25 dkg-os)
1 db zsenge cukkini
8 db nagyobb gomba

őrölt színes bors
1/2 citrom leve
2 cs leveles tészta
1 kisebb tojás a lekenéshez
1 ek olívaolaj

Kövess minket a Facebookon is!