Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Töltött dagadó karácsonyra recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 528 alkalommal

elkészítve: 13 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Iluska

Elkészítése

A dagadót felszúrjuk, zsebet csinálunk rá.
A zsíron a kockára vágott hagymákat megfonnyasztjuk.
A kenyeret vagy zsömlét vízben megáztatjuk. Kinyomkodás után a hagymára tesszük. Ráütjük a 2 tojást, befűszerezzük. Ízlés szerint jól elkeverjük, hogy a kenyér szétmenjen. Átforgatjuk a tűzön 1 percig.
Beletöltjük a húsba jó mélyen. A végeit összetűzzük.
Tepsibe tesszük, megsütjük. Néha locsoljuk meg a saját zsírjával. (Ellenőrizhetjük, beleszúrunk egy hústűt, és ha nem ragad rá a töltelék, akkor átsült.)

sütési idő: 90 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók



1 kg sertésdagadó
1 ek.zsír
4 szelet kenyér (vagy zsemle)
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
majoranna ízlés szerint

Kövess minket a Facebookon is!