megtekintve: 4 836 alkalommal
elkészítve: 51 alkalommal megfőztem én is
A dagadót felszúrjuk, zsebet csinálunk rá.
A zsíron a kockára vágott hagymákat megfonnyasztjuk.
A kenyeret vagy zsömlét vízben megáztatjuk. Kinyomkodás után a hagymára tesszük. Ráütjük a 2 tojást, befűszerezzük. Ízlés szerint jól elkeverjük, hogy a kenyér szétmenjen. Átforgatjuk a tűzön 1 percig.
Beletöltjük a húsba jó mélyen. A végeit összetűzzük.
Tepsibe tesszük, megsütjük. Néha locsoljuk meg a saját zsírjával. (Ellenőrizhetjük, beleszúrunk egy hústűt, és ha nem ragad rá a töltelék, akkor átsült.)
sütési idő: 90 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
1 kg sertésdagadó
1 ek.zsír
4 szelet kenyér (vagy zsemle)
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
majoranna ízlés szerint