Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sült gesztenye recept

A recept értékelése: 3,5 pont
  • 15 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 9 792 alkalommal

elkészítve: 182 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Báró úr

Elkészítése

Alaposan vizsgáljuk meg a vásárolni kívánt gesztenyét, nehogy kukacos, rossz minőségűt vigyünk haza. Minél nagyobbak, tömörebbek a szemek, annál jobb. A nagyon könnyű, darabokat ne vegyük meg, válogassuk ki. Nézzük meg, hogy ne legyen lyuk a héjon.
A gesztenye, ha három-négy órára vízbe kerül, megpuhul - nem baj, ha egész éjszakára vízbe áztatjuk. Így megszívja magát egy kis nedvességgel, zamatosabb lesz. Sütés előtt éles kiskéssel a gesztenye domború oldalait keresztirányban bemetsszük, olyan mélyen, hogy átvágjuk vele az egész héjat, de a belsejét ne.
Egyenletesen beleterítjük egy tepsibe és a legmelegebb fokozatra előmelegített sütőbe toljuk. Akkor készült el a gesztenye, amikor a metszés mentén a héj felpöndörödik, és könnyen leválaszthatóvá válik. Melegen a legkönnyebb pucolni.

Egy másik, gyorsabb módszer.
A friss gesztenyét éles késsel mindkét felén nem mélyen, de elég hosszan bevágjuk. Gázrezsón egy tálban, vagy a platnin, de akár egy kandalló forró lapján is megsüthetjük. Kb 2-3 perc múlva már látszik, hogyan válik szét a héja a bevágásnál. Pár percenként megforgatjuk és kb. 10-15 perc múlva kész. Egy tálba ruhával lefedem, hogy sokáig forró maradjon, így könnyebben lejön a héja. Ha nagyon száraz a gesztenye, be lehet áztatni.

sütési idő: 15 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

:-)

Hozzávalók

Tetszés szerinti mennyiségű gesztenye

Kövess minket a Facebookon is!