megtekintve: 1 646 alkalommal
elkészítve: 49 alkalommal megfőztem én is
Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik
Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk.(Így legyen meg a megadott súly)A cukrokkal keverjük habosra, adjuk hozzá a sütőport, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget. Majd a tojást is üssük hozzá. Alapos keverés.
Mérjük ki a liszteket, adjuk a mazsolát, aprított diót is hozzá.
Béleljünk ki egy püspökkenyérformát összegyűrt sütőpapírral, és öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben 210c-fokon süssük először vagy 10 percig, utána csökkentsük a hőmérsékletet. Tűpróbával ellenőrizzük átsült e!
Kicsit várjunk míg hűl, aztán lehet szépen szeletelni. Jó étvágyat!!
sütési mód: alul-felül sütés
Nem baj ha kissé szétreped,annál jobban néz ki!!!!
50 dkg alma (reszelt állapotban ,levétől kinyomkodva lemérve)
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 db tojás
1 kk narancshéj
1 kk fahéj
3 késhegynyi szegfűszeg
20 dkg finomliszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 marék mazsola
1 marék dió