

megtekintve: 11 627 alkalommal
elkészítve: 170 alkalommal megfőztem én is
első lépes:
A krumplit és a zellert megtisztítjuk, és apróra kockázva lábosba téve megsózva megfőzzük, mint a hagyományos krumplipürének valót.
2.lépés:Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet, és a margarint rátéve alaposan megtörjük. Ezután fakanállal dolgozunk tovább.
3.lépés:A pépet megszórjuk szerecsendióval, vágott petrezselyemmel, és annyi forró tejjel, hogy egy könnyű, habos pürét kapjunk. Megkóstoljuk, ha kell, még utána lehet ízesíteni sóval, ételízesítővel.
főzési idő: 20 min
A zellerből ennyi krumplihoz elég egy almányinak a fele is, mert elég intenzív ízű zöldség.
hozzávaló:
1: 50 dkg krumpli
2: 1 kisebb zellergumó
3: só
4: 1 ek. margarin
5: 1 dl forró tej
6: 1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
7: csipet őrölt szerecsendió