

megtekintve: 7 146 alkalommal
elkészítve: 138 alkalommal megfőztem én is
Besózzuk a harcsaszeleteket, majd félretesszük.
A zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, beletesszük a paradicsomot és a tv. paprikát, kaliforniai paprikát apróra vágva. Megszórjuk pirospaprikával, felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Tegyük bele a szegfűborsot, köményt, babérlevelet, leveskockát, és főzzük az alaplevet 30 percig. A babérlevelet ekkor vegyük ki. Botmixerrel összetörhetjük az alaplében lévőket.
Ezután beletesszük a halszeleteket, és összefőzzük az egészet a lében. A liszttel, tejföllel, vízzel habarást készítünk, majd behabarjuk. Kb. 6-8 percig még főzhetjük a paprikást.
Kifőzzük a csuszatésztát. Belekeverjük a túrót és a tejfölt, majd átforrósítjuk. Tálaljuk a csuszánkhoz a finom szaftos harcsapörköltet.
főzési idő: 30 min
A harcsapaprikáshoz
3 ek zsiradék
2 közepes fej vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db tv paprika
1 ek fűszerpaprika
3 db babérlevél
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 kávéskanál szegfűbors
1 db leveskocka (zöldségleves)
1 db zöld kaliforniai paprika
2 dl tejföl
1 ek finomliszt
70 dkg törpeharcsa
A túrós csuszához
50 dkg csuszatészta
25 dkg sovány tehéntúró
2 dl tejföl
só ízlés szerint