megtekintve: 6 303 alkalommal
elkészítve: 103 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt langyos tejbe felfuttatjuk a cukorral.A lisztbe elkeverjük a sót. Hozzá adjuk a túrót a tejfölt a margarint és a felfutott élesztőt.
Össze gyúrjuk ezután kinyujtjuk és megkenjük margarinos lisztes keverékkel,behajtjuk 4 felől ,és fél óráig pihentetjük meleg helyen útána megint kínyujtjuk és ismét 30 percet pihentetjük,ekkor már nem kell megkenni semmivel. Ezután másfél centi vastagra kinyújtjuk a tésztánkat pogácsa szagattóval kiszaggatjuk és tepsire sorakoztatjuk. Tojással megkenni őket 20 percig pihentetni és előmelegített sütőbe rakjuk 220 fokon 30 percen keresztül sütjük.
sütési idő: 30 min
hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés
4 dkg friss élesztő
1dl tej
1 ek cukor
60 dkg szénhidrát csökentett Diabestar süteményliszt
45dkg tehéntúró
2dl tejföl
1 kocka margarin
1 mk szódabikarbóna
1 ek só
Kenéshez:
10 dkg olvasztott vaj/margarin
3 ek liszt
Tetejére :
1 tojás