Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Diós-mákos zserbó recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 739 alkalommal

elkészítve: 26 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Iluska

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben, kevés porcukorral felfuttatjuk. A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal alaposan összegyúrjuk. Sima tésztát kapunk.
4 részre osztjuk (én mérlegen szoktam szétosztani). Zsírozott tepsibe jó vékonyra nyújtjuk az első lapot. Megkenjük lekvár felével. A darált cukros diót fele mennyiségét a lekvár tetejére szórjuk egyenletesen.
A második lapot rátesszük, és bőven megkenjük lekvárral. Rászórjuk a cukros mákot. A harmadik lapot, miután tepsibe tettük, szintén lekvározzuk, és szórjuk a cukros dióval. Végül az utolsó lapot is ráfektetjük. Az utolsó lapot fogpiszkálóval megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon megsütjük.
Közben a vizet, cukrot, kakaóport összefőzzük 2-3 percig, majd kis hűlés után hozzáadjuk a margarint, amivel simára keverjük.
Ha kihűlt a süti, tálcára borítjuk, és a főzött kakaós bevonóval szépen, egyenletesen bekenjük. Másnapra megköt. Szeletelve fogyaszthatjuk. Jó étvágyat mindenkinek!!

hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

tésztához;

60 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
1.5 dl tej
3 ek porcukor
2 db tojássárgája
1 db tojás
25 dkg vaj
2 ek sertészsír
1 ek rum
0.5 ek sertészsír (tepsi kikenéséhez)

mákos töltelék;

10 dkg mák (darált)
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15 ek sárgabaracklekvár (kb.)

diós töltelék;

20 dkg dió (darált)
30 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg sárgabaracklekvár (kb.)

tetejére

4 ek víz
6 ek cukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
7 dkg margarin

Kövess minket a Facebookon is!