megtekintve: 13 774 alkalommal
elkészítve: 183 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt a langyos tejben, kevés porcukorral felfuttatjuk. A liszttel, vajjal, zsírral, porcukorral, rummal, tojásokkal alaposan összegyúrjuk. Sima tésztát kapunk.
4 részre osztjuk (én mérlegen szoktam szétosztani). Zsírozott tepsibe jó vékonyra nyújtjuk az első lapot. Megkenjük lekvár felével. A darált cukros diót fele mennyiségét a lekvár tetejére szórjuk egyenletesen.
A második lapot rátesszük, és bőven megkenjük lekvárral. Rászórjuk a cukros mákot. A harmadik lapot, miután tepsibe tettük, szintén lekvározzuk, és szórjuk a cukros dióval. Végül az utolsó lapot is ráfektetjük. Az utolsó lapot fogpiszkálóval megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon megsütjük.
Közben a vizet, cukrot, kakaóport összefőzzük 2-3 percig, majd kis hűlés után hozzáadjuk a margarint, amivel simára keverjük.
Ha kihűlt a süti, tálcára borítjuk, és a főzött kakaós bevonóval szépen, egyenletesen bekenjük. Másnapra megköt. Szeletelve fogyaszthatjuk. Jó étvágyat mindenkinek!!
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tésztához;
60 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
1.5 dl tej
3 ek porcukor
2 db tojássárgája
1 db tojás
25 dkg vaj
2 ek sertészsír
1 ek rum
0.5 ek sertészsír (tepsi kikenéséhez)
mákos töltelék;
10 dkg mák (darált)
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15 ek sárgabaracklekvár (kb.)
diós töltelék;
20 dkg dió (darált)
30 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg sárgabaracklekvár (kb.)
tetejére
4 ek víz
6 ek cukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
7 dkg margarin