Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Oregánós csirkeragu párolt rizzsel recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 366 alkalommal

elkészítve: 130 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A csirkemellet megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát átpréseljük, majd kevés olajon rövid idő alatt megdinszteljük. Rádobjuk a húst, átforgatjuk, borsozzuk és oregánóval fűszerezzük, majd lefedve a saját levében 15 percig pároljuk. Ezt követően felöntjük a főzőtejszínnel, sózzuk, delikáttal ízesítjük és néhány perc alatt összerottyantjuk. Melegen párolt rizzsel tálaljuk.

Hozzávalók

- 1 kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- őrölt bors, oregánó, só, delikát
- 4 ek olaj
- 4 dl főzőtejszín
- 50 dkg rizs

További receptek

Kövess minket a Facebookon is!