megtekintve: 11 047 alkalommal
elkészítve: 269 alkalommal megfőztem én is
Késes aprítóval daráljuk finomra a zabpelyhet, majd az édesítőszerrel ízesített tejben főzzük meg ugyanúgy mintha tejbegrízt főznénk. Ha kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről és osszuk ketté a masszát: egyik felét citromhéjjal ízesítsük, a másikba keverjük bele a kakaóport. Merjük poharakba, vagy tálkákba, úgy h alulra kerüljön egy réteg kakaós ”puding”, erre mehet a citromhéjjal ízesített ”puding”, végül készítsük el az eperzselét: a megtisztított epret vágjuk félbe, negyedekbe, majd a tegyük fel főni a keményítővel elkevert vízben, amit ha szükséges édesíthetünk. Pár perc alatt besűrűsödik! Merjük a pudingok tetejére, ha langyosra hűltek, tegyük be a hűtőbe!
főzési idő: 10 min
Bármilyen más idénygyümölccsel is készíthető, télen akár befőttekből is! Ha gluténmentes zabpelyhet használunk, beilleszthető a GM diétába is.
30 dkg zabpehely
1 l tej
15 dkg eritrit
vanília kivonat
1 db citrom reszelt héja
1 ek kakaópor
Eper zselé
40 dkg eper
2 ek eritrit
1 mk őrölt fahéj
1 dl víz
1 ek kukoricakeményítő