megtekintve: 11 259 alkalommal
elkészítve: 264 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojásokat szét választjuk, a fehérjét pici sóval, fele cukorral keményre verjük. A tojássárgát a másik fele cukorral habosra keverjük, majd a kakaós lisztet hozzáadjuk, a kemény habot is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformában kisütjük. Kihűtjük.
A pudingot a vízzel megfőzzük, kihűtjük. Kb. 30-35 dkg epret összetörünk, keverjük a porcukorral , a hideg pudinggal simára keverjük. A zselatint langyosan hozzákeverjük.
A tortalapot ketté vágjuk. Visszatesszük a formába az egyik lapot, a fele krémet rá simítjuk, megszórjuk apróra darabolt eperrel, rátesszük a másik a lapot, megkenjük a maradék krémmel. Mehet a hűtőbe. Másnap a keményre vert tejszínhabbal, és eperrel díszítjük.
főzési idő: 15 min
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Kakaós piskótalap.( 24 cm-es tortaformához)
4 tojás
3 kanál hideg víz
8 dkg liszt
6 dkg étkezési keményítő
12 dkg kristálycukor
1-2 kanál kakaópor
kis sütőpor
Töltelék:
40-50 dkg eper
2 vaníliás pudingpor
6 dcl víz
15-18 dkg porcukor
1 teáskanál étkezési zselatin
2 dcl Hulala