Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Túró rudi torta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 13 273 alkalommal

elkészítve: 142 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: csiszárik.mária

Elkészítése

Piskóta
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig 1 ek cukorral kemény habbá verjük.
A sárgájához hozzáadjuk a sót, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, és csomómentesre keverjük.
Ehhez a masszához először hozzáadunk 1-2 kanál tojáshabot, így lágyítjuk a masszát, a többi habot pedig óvatosan hozzáforgatjuk.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába kanalazzuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Sütés után hagyjuk kihűlni, majd középen kettévágjuk.
Krém
A krémhez a túrót áttörjük, a tejszínt egy kanál cukorral remegős habbá verjük.
A túróhoz hozzákeverjük az átszitált porcukrot és a vaníliás cukrot, meg a vanília aromát.
Ekkor a vízben oldódásig melegítjük a zselatinport, és ezt is a túrós keverékhez adjuk, majd hozzáadjuk a felvert habtejszínt.
A félbevágott piskótalapok közé töltjük a túrókrémet, és a maradékkal bevonjuk a tetejét és az oldalát is, ha van kedvünk, nyomózsákkal csinos mintát is rajzolhatunk a peremére, hogy később ne tudjon lefolyni a csokimáz róla.
Néhány órára berakjuk a hűtőbe, hogy szépen összeálljon.
Dekoráció
Kivesszük a hűtőből a túró rudikat és hagyjuk, hogy szoba hőmérsékletűre melegedjenek (különben törik), majd meleg vízbe mártott késsel ferdén kettévágjuk őket.
A csokimázhoz apró darabokra törjük a csokoládét, hozzáadjuk az olajat és a habtejszínt, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, végül a torta tetejére öntjük, és szépen elegyengetjük.
Mikor már nem forró a máz, óvatosan beleültetjük a félbevágott rudikat, és megszórjuk ízlés szerint dekor cukorral.

főzési idő: 5 min
sütési idő: 30 min

Hozzávalók

Piskóta
8 db tojás
4 ek kakaópor
4 evőkanál finomliszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
8 ek cukor
Krém
50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 kávéskanál vanília aroma
1 dl víz
12 g zselatin
3 dl habtejszín
Dekoráció
4 db túró rudi (óriás)
180 g étcsokoládé
2 ek olívaolaj
kevés habtejszín
dekorgyöngy

Kövess minket a Facebookon is!