megtekintve: 12 776 alkalommal
elkészítve: 271 alkalommal megfőztem én is
A tészta hozzávalóit a ( margarin kivételével) össze dolgozzuk, letakarva kb. 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Utána a tésztát 8 gombócra osztjuk, egyenként kerek lappá nyújtjuk, és mindegyik lapot megkenünk olvasztott margarinnal. Egymásra helyezzük őket. A tetejére tésztalap kerül. Óvatosan nagy kerek lappá nyújtjuk, és 12-14 cikkre osztjuk. A szélesebb felére teszünk egy kis szelet sonkát, rá egy sajtot, majd feltekerjük kifli formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap reggel lekenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és hideg sütőbe téve 180 C fokon szép pirosa sütjük.( kb. 30-35 perc)
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Este összeállítjuk, reggel , mire a család fel kel az asztalon illatozik a friss puha töltött croissant.
35 dkg liszt
80 gr joghurt
kb. 1 dcl tej
1,5 kávés kanál só
2kanál cukor
2,5 dkg élesztő
13 dkg margarin
1 db tojás
A töltelékhez:
gép sonka
tömlős sajt + reszelt trappista sajt ( összekeverve)