Warning: Undefined global variable $HAVI_V in /home/deishu/konnyugyorsreceptek_ver2/index.php on line 27
Könnyű Gyors Receptek - Gesztenyetorta recept recept
Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Gesztenyetorta recept

A recept értékelése: 4,2 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 9 474 alkalommal

elkészítve: 200 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Edit

Elkészítése

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük.
? A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
? A tésztát 26 cm-es kapcsos formába simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük.
? A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A felengedett puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük.
? A krém 2/3 részét egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk. A krém 1/3 részével a tekercset megtöltjük, felszeleteljük és a torta oldalára illesztjük.

főzési idő: 15 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

A torta alaphoz:
? 6 tojás
? 6 evőkanál porcukor
? 10 dkg sütőmargarin
? 6 evőkanál finomliszt
? fél csomag sütőpor
? 2 evőkanál keserű kakaópor
A tekercshez:
? 3 tojás
? 5 dkg liszt
? 4 dkg étkezési keményítő
? 1 ek kakaópor
? 1 csapott kávéskanál sütőpor
? 2 ek hideg víz
? csipet só
? 9 dkg kristálycukor
? 1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
? 2 csomag (49 g) főzni való vanília ízű pudingpor
? 30-35 dkg porcukor
? 7 dl tej
? 40 dkg margarin
? 75 dkg fagyasztott gesztenyemassza
? 2 evőkanál rum
A tetejére
? 6 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
? 1 csomag habfixáló
? 3-4 evőkanál kristálycukor

Kövess minket a Facebookon is!