

megtekintve: 9 845 alkalommal
elkészítve: 305 alkalommal megfőztem én is
A margarint a cukorral, és a mézzel vízfürdő felett össze melegítjük, a tűzről levéve hozzáadjuk a tojást, a margarint, és a többi hozzávalót. Össze gyúrjuk, majd vajjal lekent gáztepsi hátán megsütjük, 175 C fokon, kb. l5 perc. A lapot hosszában kettévágjuk, megkenjük a (fele ) lekvárral amibe belekevertük az apróra vágott torpimixet. Folpack között kinyújtjuk a marcipánt ráfektetjük a lekvárra. Megkenjük a maradék lekvárral rátesszük a másik lapot . Fóliával letakarjuk, kicsit lenyomtatjuk. Pár órára hűvösre tesszük. Majd kisebb kockákra vágjuk, és csokoládéval bevonjuk, tetszés szerint díszíthetjük.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 10 min
hőfok: 175 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Sokáig elálló, nagyon finom édesség.
Hozzávalók a mézes laphoz:
17 dkg liszt
2,5 kanál langyos méz
4 dkg puha margarin
5 dkg porcukor
1 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
pici citromlé
a töltelékhez:
kb.30-40 dkg marcipán
gyümölcs lekvár
fruitmix ( tropimix)
tortabevomó