Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Rumos meggyes-gesztenye torta recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 1 643 alkalommal

elkészítve: 23 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 170-fokra.
A tojásokat a vízzel és a cukorral habosra keverjük ki.A sütőport keverjük össze a liszttel és a kakaóporral egy fakanál segítségével keverjük bele a tojásos masszába.
A kapcsos tortaforma alját béleljük ki szilikonos sütőpapírral és a masszát kanalazzuk bele. Tegyük be a sütőbe és tűpróbáig süssük. Hagyjuk a formában kihűlni.
Elkészítjük a krémet: A meggy krémhez a meggy levét mérjük ki, adjuk hozzá a zselatint,a tojások sárgáit, a lisztet, a piros ételfestéket és a cukrot. Vízgőz felett sűrítsük be. Hűtsük ki Verjük fel a tejszínhabot és keverjük bele a kihűlt meggyes masszához. Ezzel elkészült az első krémünk a meggyes krém.
A gesztenyekrémhez először a masszát gyúrjuk át a porcukorral és a rummal.
A zselatint tegyük hideg vízbe duzzasztjuk ,majd vízgőz fölött , vagy mikróban melegítsük fel, ,majd langyosra hűtjük és keverjük össze a gesztenyemasszával.
Verjük fel a tejszínt, és kis adagokban adjuk hozzá az előzőleg elkészített gesztenyemasszához. Ezzel elkészült a második krémünk a gesztenyekrém.
Torta töltés: A kakaós piskóta karikát helyezzük bele a tortaforma aljára, locsoljuk meg egy kicsit a maradék meggy levével. Szórjuk rá a maradék lecsöpögtetett meggyszemeket. Utána simítsuk bele a rumos meggykrémet ,majd tegyük a hűtőbe dermedni néhány percre.
Dermedés után rásimítjuk a gesztenye krémet is . Tegyük a hűtőbe egy éjszakára dermedni.
Csokis gesztenyegolyó: -A gesztenyemasszát, a rumot és a porcukrot gyúrjuk össze, osszuk 12 egyenlő részre .A kis masszákból egyenként golyókat formálunk. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és langyosra hűtjük, az elkészített golyókat egyenként belemártjuk és egy szilikonos sütőpapírra tesszük őket.
Hűtőbe rakjuk őket dermedni. A 4 deci tejszínhabot a zselatinporral kemény habbá verünk.
A golyók tetejét egy kevés olvasztott fehér csokoládéval be csíkozzuk.
A tortát kivesszük a formából és az oldalát bevonjuk tejszínhab felével.. Áttesszük egy torta tányérra, ráhalmozzuk a torta tetejére a maradék tejszínhabot.
Egy kanállal elnyomkodjuk rajta úgy hogy az egész felületét befedje. Végül rárakjuk tetszés szerint a csokoládés gesztenye golyókat. Vízbe mártott széles pengéjű késsel szeleteljük fel. ( én szeletelt mandulával kicsit bepaníroztam az oldalát.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

Piskóta: 23 cm-es forma
2 db egész tojás
4 evőkanál hideg víz
12 dkg liszt
12 dkg cukor
1 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
Meggykrém:
350 g magozott meggybefőttből kimérve: 3 dl. szűrt meggylé ,15 dkg magozott meggy
A maradék meggybefőttet félre tesszük a torta töltéséhez!
2 db tojássárgája
4 dkg liszt
1 cs. 20 g. zselatin
10 dkg cukor
3 dl habtejszín
1 kiskanál piros ételfesték
Gesztenyekrém:
25 dkg gesztenyepüré
3 dl habtejszín
10 dkg porcukor
0,5 dl. rum
1 cs. 20 g. zselatin
60 ml. víz
Torta bevonás: 4 dl. habtejszín
Gesztenyegolyó:
25 dkg gesztenyemassza ízlés szerint rum
5 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé

Kövess minket a Facebookon is!