megtekintve: 9 479 alkalommal
elkészítve: 282 alkalommal megfőztem én is
Egy kb. 20 cm hosszú gyümölcskenyér formát kibéleljük sütőpapírral, az aljára beleszórunk 4 g zabkorpát, majd rátesszük a meggyet.
Zabpelyhet, zabkorpát, édesítőt, xilitet, fahéjat, citromhéjat, szódabikarbónát és a sót elkeverjük.
Hozzákeverjük a kefirt, a tojássárgákat, és a túrót. Robotgéppel jól elkeverjük.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és a masszába forgatjuk, majd az egészet ketté osztjuk.
Az egyik felébe belekeverjük a mákot.
A kétféle tésztát felváltva kanalazzuk a formába.
200 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt egy tálra borítjuk, így a meggy lesz a teteje.
sütési idő: 25 min
sütési mód: alsó sütés
250 g zsírszegény túró
63 g darált zabpehely
63 g zabkorpa
50 g darált mák
2 tojás
200 ml kefir
15 db porrá tört süssina
citromhéj
fahéj (ízlés szerint)
5 g xilit
1 kk. szódabikarbóna
csipet só
200 g meggy (kimagozott, lecsöpögtett)
4 g zabkorpa