Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Rákóczi túrós recept

A recept értékelése: 3,6 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 18 812 alkalommal

elkészítve: 139 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

1. Elkészítünk egy kivajazott enyhén lisztezett tepsit.
2. A tészta elkészítéséhez a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgépdagasztó spiráljával sima tésztává dagasztjuk. Fél órán át hűvös helyen pihentetjük.
3. A tésztát 30x35 cm-es lappá nyújtjuk. A tésztalapot a tepsibe fektetjük és egy villával több helyen megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt elősütjük. Alsó és felső sütés, kb 180 C-fok előmelegítve. Sütési idő kb. 10 perc.
4. A töltelékhez a hozzávalókat a fenti sorrendben egy keverőedénybe tesszük és jól elkeverjük. A masszát a kihűlt tésztán egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük. Alsó és felső-sütés kb 180 C-fok előmelegítve. Sütési idő kb. 20 perc.
5.A tojás habhoz 300 gramm cukrot kevés vízzel sűrűre felfőzünk, úgy hogy a cukor gyöngyözzön ( kevergetni nem szabad). A maradék 50 gramm cukrot a tojásfehérjékkel habbá verjük, és forrón belecsurgatjuk a cukoroldatot. Együtt kemény habbá verjük, és alacsony fokozaton addig keverjük a robotgéppel amíg a habunk langyosra hül.
5. A tojáshabot rásimítjuk a süteményre, villával díszítjük, visszatesszük a sütőbe de már csak szárítani. Körülbelül 25-30 percre. Alsó és felső sütés körülbelül 80-100 °C-ig előmelegítve.

sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

A tésztához:
300 g búzaliszt
1 kiskanál sütőpor
200 g rama
100 g porcukor
1 tk. aroma citrom
2 tojássárgája

Töltelékhez:
750 g sovány túró (10%-os)
3 tojássárgája
60 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tk. aroma citrom
1 tasak vanília ízű puding (főzős)

Tetejére:
5 tojásfehérje
350 g cukor

Kövess minket a Facebookon is!