rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Diótorta Rumos Gesztenye Krémmel recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 5 691 alkalommal

elkészítve: 155 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét csipet sóval és 3 ek kristálycukorral kemény habbá verjük. A cukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, amikor háromnegyedig felvertük, és apránként adagoljuk a habhoz.

A tojássárgáját és a vizet kikavarjuk a barna cukorral, majd felváltva laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a darált diót, és a kemény habot.

Egy 24 cm tortaformát kikenünk vajjal, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát a formába. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25-30 percig sütjük. Tűpróbával meggyőződünk, hogy megsült-e. Hagyjuk kihűlni, majd három lapot vágunk belőle.

Amíg sül a piskóta, addig elkészítjük a krémet. A sárgabarackokat rumba áztatjuk felhasználásig ,majd vékony csíkokra vágjuk .A gesztenye masszához hozzáadunk 2 teáskanál rumot villával jól összetörjük ,majd végezetül összekeverjük a mascarpone sajtkrémmel,és csíkokra vágott aszalt sárga barackkal. Cukor nem kell a krémbe mert a gesztenye massza elég édes.


sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

6 tojás
3 ek kristálycukor
3 ek barna cukor
2 ek víz
5 ek darált dió
5 ek liszt
1 tk sütőpor
csipet só
25 dkg mascarpone
25 dkg gesztenye
8 db aszalt sárgabarack
3 teás kanál sütő rum
10 dkg sárgabarack dzsem
10 dkg ét csoki
5 dkg vaj
1tk étolaj
8 fél dió

Kövess minket a Facebookon is!