megtekintve: 10 793 alkalommal
elkészítve: 305 alkalommal megfőztem én is
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét csipet sóval és 3 ek kristálycukorral kemény habbá verjük. A cukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, amikor háromnegyedig felvertük, és apránként adagoljuk a habhoz.
A tojássárgáját és a vizet kikavarjuk a barna cukorral, majd felváltva laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a darált diót, és a kemény habot.
Egy 24 cm tortaformát kikenünk vajjal, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát a formába. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25-30 percig sütjük. Tűpróbával meggyőződünk, hogy megsült-e. Hagyjuk kihűlni, majd három lapot vágunk belőle.
Amíg sül a piskóta, addig elkészítjük a krémet. A sárgabarackokat rumba áztatjuk felhasználásig ,majd vékony csíkokra vágjuk .A gesztenye masszához hozzáadunk 2 teáskanál rumot villával jól összetörjük ,majd végezetül összekeverjük a mascarpone sajtkrémmel,és csíkokra vágott aszalt sárga barackkal. Cukor nem kell a krémbe mert a gesztenye massza elég édes.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
6 tojás
3 ek kristálycukor
3 ek barna cukor
2 ek víz
5 ek darált dió
5 ek liszt
1 tk sütőpor
csipet só
25 dkg mascarpone
25 dkg gesztenye
8 db aszalt sárgabarack
3 teás kanál sütő rum
10 dkg sárgabarack dzsem
10 dkg ét csoki
5 dkg vaj
1tk étolaj
8 fél dió