megtekintve: 15 043 alkalommal
elkészítve: 286 alkalommal megfőztem én is
A cukrot, a tojás sárgáját a meleg vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk apránként a kakaós lisztet, melyben elkevertük a sütőport is, végül a fehérje felvert habját. Egy kerek tortaforma (26 cm) alját bevonjuk sütőpapírral, majd a masszából két lapot sütünk.
Áztassuk be a zselatint 6 ek vízbe, kicsit állni hagyjuk, majd lassú tűzön kevergetve oldjuk fel, hogy áttetsző legyen. Verjük fel kemény habbá a jól lehűtött tejszínt, hozzáadva a 2-3 cs vaníliás cukrot és csurgassuk bele a zselatint is.
Az egyik lapot tegyük vissza a formába, és a hab felét osszuk el rajta. Ezt tegyük hűtőbe, amíg a csokiréteget elkészítjük. Gőz fölött olvasszuk fel a csokit a margarinnal és a 2 ek olajjal. A lehűlt habra szépen elkenjük ezt a csokikrémet, ráhelyezzük a másik tésztalapot és a maradék habot.
Újra betesszük a hűtőbe. Amíg ez hűl, elkészítjük a mázat ugyanúgy, mint a közbülső csokiréteget. Végül a második réteg hideg habon elkenjük a mázat és visszatesszük a hűtőbe.
főzési idő: 30 min
sütési idő: 25 min
sütési mód: alsó sütés
Tésztához:
6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt (fele sima, fele grízes)
6 ek meleg víz
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 cs sütőpor
Tejszínes krémhez:
5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
1 cs étkezési zselatin
2-3 cs vaníliás cukor
Csokoládés krémhez:
15 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
2 ek napraforgó olaj
Bevonáshoz:
15 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
3 ek napraforgó olaj