Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fánk recept

A recept értékelése: 2,6 pont
  • 90 min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 7 628 alkalommal

elkészítve: 125 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kittuss20

Elkészítése

Az élesztőből kis cukorral és tejjel kovászt készítünk.Még felfut,a lisztet,a maradék cukrot és a vajat összemorzsoljuk.A tojások sárgáit habosra keverjük,hozzáadjuk a tésztához,majd beletesszük a kovászt,és annyi langyos tejet hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.Ha már kidolgoztuk,tetejét kis liszttel megszórjuk,és fél órát állni hagyjuk.Lisztezett deszkán kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra,majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk.Ismét kelni hagyjuk fél órát.Olajat hevítünk,és a megkelt fánkokat benne megsütjük úgy,hogy mikor az egyik fele sül fedőt teszünk rá,mikor a másik,akkor szabadon hagyjuk.A kisült fánkokat papírszalvétára szedjük,majd porcukorral megszórva tálaljuk.

sütési idő: 10 min
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Adhatunk hozzá lekvárt is.

Hozzávalók

50 dkg liszt
5 dkg porcukor
3 tojás
2 dkg élesztő
10 dkg vaj
3 dl tej
só (csipet)
olaj a sütéshez

Kövess minket a Facebookon is!