

megtekintve: 23 208 alkalommal
elkészítve: 190 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőből kis cukorral és tejjel kovászt készítünk.Még felfut,a lisztet,a maradék cukrot és a vajat összemorzsoljuk.A tojások sárgáit habosra keverjük,hozzáadjuk a tésztához,majd beletesszük a kovászt,és annyi langyos tejet hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.Ha már kidolgoztuk,tetejét kis liszttel megszórjuk,és fél órát állni hagyjuk.Lisztezett deszkán kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra,majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk.Ismét kelni hagyjuk fél órát.Olajat hevítünk,és a megkelt fánkokat benne megsütjük úgy,hogy mikor az egyik fele sül fedőt teszünk rá,mikor a másik,akkor szabadon hagyjuk.A kisült fánkokat papírszalvétára szedjük,majd porcukorral megszórva tálaljuk.
sütési idő: 10 min
sütési mód: alul-felül sütés
Adhatunk hozzá lekvárt is.
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
3 tojás
2 dkg élesztő
10 dkg vaj
3 dl tej
só (csipet)
olaj a sütéshez