

megtekintve: 11 933 alkalommal
elkészítve: 244 alkalommal megfőztem én is
Az almákat meghámozzuk, megmossuk, a magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy lábasban vizet melegítünk, beletesszük a cukrokat, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat, a citrom levét, majd az almaszeleteket és puhára főzzük.
A pudingport elkeverjük a tejszínnel és a leveshez adagoljuk. Megvárjuk amíg felforr, és a levesünk el is készült. Melegen és lehűtve is tálalhatjuk. Utóbbi esetében tejszínhabbal is fogyaszthatjuk.
5 db alma
2 dl főzőtejszín
pici só
ízlés szerint cukor
2 csomag vaníliacukor
½ citrom
8-10 db szegfűszeg
1 kk őrölt fahéj vagy 1 rúd egész fahéj
1 cs. vanília ízű pudingpor