Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Pudingos-tejszínes almaleves recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 5 285 alkalommal

elkészítve: 125 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, megmossuk, a magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy lábasban vizet melegítünk, beletesszük a cukrokat, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat, a citrom levét, majd az almaszeleteket és puhára főzzük.
A pudingport elkeverjük a tejszínnel és a leveshez adagoljuk. Megvárjuk amíg felforr, és a levesünk el is készült. Melegen és lehűtve is tálalhatjuk. Utóbbi esetében tejszínhabbal is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

5 db alma
2 dl főzőtejszín
pici só
ízlés szerint cukor
2 csomag vaníliacukor
½ citrom
8-10 db szegfűszeg
1 kk őrölt fahéj vagy 1 rúd egész fahéj
1 cs. vanília ízű pudingpor

Kövess minket a Facebookon is!