megtekintve: 14 870 alkalommal
elkészítve: 261 alkalommal megfőztem én is
A füstölt szalonnát összekockázzuk, és serpenyőben zsírjára sütjük, amikor majdnem kész megpirítjuk benne az összekockázott hagymát, és megpirítjuk a tarhonyát, (a többi tésztát külön szárazon egy serpenyőben megpirítjuk és később adjuk a betyároshoz) fűszerezzük, só, bors, pirospaprika, beleszeletelünk egy egész erős zöldpaprikát, beletesszük az összekockázott házikolbászt, apró kockára vágott burgonyát és fokhagymát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Egyet forr és utána tesszük bele a külön megpirított tésztákat, letakarjuk, ha elfőtte a levét, pótoljuk, amíg minden hozzávaló megpuhul.
Savanyúság illik hozzá.
főzési idő: 20 min
Ez egy különlegesség, nagyon egyszerű, gyors és nagyon finom étel.
2-4 fő részére
10 dkg füstölt szalonna
1 egész hagyma
10 dkg tarhonya
10 dkg lebbencs tészta
10 dkg kiskocka tészta
10 dkg házikolbász
só, bors, őrölt paprika,
1 db egész erős zöldpaprika
3 gerezd fokhagyma
2 közepes méretű burgonya