megtekintve: 9 414 alkalommal
elkészítve: 276 alkalommal megfőztem én is
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és folpacka egy órára a hűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a krémet. A vízben megfőzzük a pudingot, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, és a hideg pudinggal szép simára keverjük. A tésztához: a kosárkákat picit kikenjük vajjal, és kis gombócokat formálva, vékonyan a formába simítjuk a tésztát. 180 C fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük. Még melegen óvatosan kiborítjuk a kosárkából. ( ha szükséges óvatosan késsel egy kicsit kivájjuk a közepét). A kihűlt krémet belesimítjuk, kirakjuk a tetejét gyümölccsel, és tortazselével bevonjuk. Hidegre tesszük.
főzési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
(6 cm-es kosárka, kb. 20-22 db)
20 dkg finomliszt
10 dkg puha vaj
6 dkg porcukor
1 tojás sárgája
kis reszelt citromhéj + pici leve
1 teáskanál sütőpor
Krém hozzávalói.
1 tasak dr.Ootker vaníliás pudingpor
3 dcl víz
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
tetszés szerinti apró gyümölcs
1 tasak torta zselé