megtekintve: 4 251 alkalommal
elkészítve: 87 alkalommal megfőztem én is
A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, ( kevés fűszer sóval beszórjuk.)
A kockára vágott hagymán megdinszteljük a gombát, befúszerezzük. ( só, bors, majoranna, petrezselyem.)
A közepes méretű tepsi alját enyhén kizsírozzuk ( én sütőpapírt teszek bele, nem szeretem, ha a krumpli leég.) Megpucolt, karikára vágott krumplit terítünk a tepsibe. Sózzuk. Rátesszük a hús szeleteket, a húsra halmozzuk a dinsztelt gombát. Beterítjük a maradék karikára vágott krumplival, sózzuk. Kevés zsiradékkal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük, és 220 C fokos sütőben kb. 1 órán át sütjük. Ha puha a hús, levesszük a fóliát, és további kb. fél órát sütjük, míg a krumpli szép piros lesz. Savanyúsággal tálaljuk.
főzési idő: 20 min
hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Ünnepi asztalon is megállja a helyét.
4 szép nagy szelet tarja ( csont nélkül)
kb. 1 kg krumpli
1/2 kg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
fűszerek ( só, bors, majoranna, petrezselyem, törött bors)
kevés zsiradék