Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csokis diós szívtorta recept

A recept értékelése: 3,5 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 599 alkalommal

elkészítve: 13 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A bevonathoz: 10 dkg étcsoki, 5 dkg vaj, 1 evőkanál olaj.

Elkészítés: a tojásokat szét választjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni habbá ha felhabosodott akkor apránként szórjuk bele a kristálycukrot és verjük kemény habbá.

A tojássárgájához adjuk hozzá a barna cukrot ,a vizet, a fahéjas vaníliás cukrot,az olajat, habosra keverjük.

Beleszórjuk a sütőporos lisztet , a darált diót,reszelt citromhéjat, összekeverjük.

Majd a tojásfehérje hab negyedét belekeverjük a fellazítjuk a tésztát majd apránként beleforgatjuk a tojásfehérje habot körkörös mozdultakkal,hogy ne törjön össze a hab.

Egy 24 cm tortaformát kikenünk olajjal ,az alját kibéleljük sütőpapírral.

A kész piskóta masszát bele öntjük a formába elsimítjuk.


180 c előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre tűzpróbáig.

Rácson hagyjuk kihűlni .

Amíg hűl a diós piskótánk addig el készítjük a tejszínes vanília krémet.

A pudingot kiverjük 2 dl tejjel,a többi tejet felrakjuk a cukorral felforraljuk .

Majd a kikevert pudingra öntjük habverővel összekeverjük,majd vissza tesszük a tűzre és forráspontig hevítjük állandó kevergetés mellet.

Levesszük a tűzről és hideg vízbe állítjuk hűlni a tetejét fokpakkal teljesen betakarjuk,hogy ne bőgődjön be.

A tejszínhabot felverjük kemény habbá és felét a kihűlt vanília pudingba keverjük robotgéppel.

A tortát recés késsel 3 lappá vágjuk.

Egy nagyobb süteményes tányérra rakjuk a torta alsó lapját megkenjük dzsemmel ,majd a tejszínes vanília krémet megfelezzük és rákenjük a dzsemmel lekent piskóta karikára.

Rárakjuk a másik tortakarikát szintén megkenjük dzsemmel,majd a megmaradt krémet eloszlatjuk rajta.

Befedjük a tortát a harmadik lappal.

A csokit a vajjal és az olajjal vízgőz felett fellovasítjuk.

A tortát bevonjuk olvasztott csokival dermedni hagyjuk.

Majd a megmaradt tejszínt habzsákba szedjük és sima csővel kis halmokat nyomunk a torta tetejére .

Dekor cukorral megszórjuk.

főzési idő: 6 min
sütési idő: 30 min
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A csokimáz mindig vízgőzfelet készítem ,olvasztom meg a csokit a vajat, és az olajat.Mert így biztos nem ég meg a csoki ,de csak akkor ha csokis edény nem ér a forró vízbe .

Hozzávalók

Hozzávalók: 6 db tojás, 4 evőkanál kristálycukor. 2 evőkanál barna cukor, 2 evőkanál víz, 4 evőkanál darált dió, 1 teáskanál fahéjas vaníliás cukor, csipet só, 1 evőkanál olaj, 1 citrom reszelt héja, 2 evőkanál sárgabarack dzsem, 5 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor A krémhez: 2 csomag főzős vaníliás pudingpor, 8 dl tej, 2 dl cukrász tejszín,4 evőkanál cukor.

Kövess minket a Facebookon is!