megtekintve: 9 668 alkalommal
elkészítve: 300 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni,ha már jó habos akkor elkezdjük apránként bele szórni a vaníliás cukorral elkevert cukrot,és kemény habot verünk.
Majd belekeverjük a keményítőt és az alma ecetet.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egy evőkanállal ki adagoljuk.
A sütött 180 c előmelegítjük,majd vissza vesszük 140 C.
Majd az előmelegített sütőbe toljuk kb 50 percre elzárjuk a sütött.Majd kinyitjuk a sütő ajtaját résnyire és itt hagyjuk kihűlni,és kiszáradni.
A szederre rászórjuk a barna cukrot,és a balzsam ecetet ,elkeverjük ,hagyjuk,hogy a balzsam ecet dolgozzon.
Végezetül egy szűrön átpasszírozzuk.
A tejszínt felverjük.
Ha kihűlt a habcsókunk akkor összerakjuk a pohár desszertünket.
A habcsókot összetörjük nagyobb darabokra.
A pohár aljára teszünk a habcsókból majd rákanalazunk a szeder öntettből,teszünk ra tejszín habot,ismét habcsók öntett,és tejszín.
A pohárdesszertet tetejét friss szederrel díszítjük.
sütési idő: 40 min
hőfok: 140 °C
sütési mód: légkeverés
A pohárdesszertet tetejét mindig friss szederrel díszítjük.
2 db tojás fehérje,
4 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 teáskanál kukorica keményítő,
1 kávés kanál alma ecet,
csipet só.
A szeder öntethez
30 dkg friss szeder,
2 evőkanál barna cukor,
1 evőkanál balzsam ecet.
2 dl cukrász tejszín