Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Bagoly torta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 105 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 20 462 alkalommal

elkészítve: 284 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

tészta:
1. A tojássárgákat 4 kanál cukorral fehéredésig keverjük,majd apránként hozzáadjuk a vizet. A tojásfehérjét a 2 kanál cukorral kemény habbá verjük. A fehérjéhez hozzáöntjük a tojássárgákat,majd apránként beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.Óvatos mozdulatokkal összekeverjük. A tésztás egy 18 cm átmérőjű,7 cm magasságú kapcsos tortaformába és egy 16 cm átmérőjű és 8 cm magasságú porcelán müzlis tálba öntjük. Természetesen előtte kivajazzuk és kilisztezzük a formákat.
2.Előmelegített sütőbe rakjuk.180 C fokon kb.30-35 perc alatt készre sütjük.Tűpróbát végezzünk.
3.Ha megsült a tésztánk megvárjuk míg kihűl. Ha kihűlt kettévágjuk mindkét formát és a csokoládékrémmel megkenjük,majd a marcipán 1/3-át kerekre kinyújtjuk és ráhelyezzük,majd arra is rakunk egy kis krémet.Ráhelyezzük a kerek forma tetejét amire szintén krém , marcipán majd megint krémet rakunk.Rátesszük a gömbölyű formát amivel ugyanúgy járunk el mint az aljával. Krémmel vékonyan bekenjük az oldalát és szépen összedolgozzuk a két formát.
4.Először a hasára felrakjuk a marcipánból készült tollakat,majd nagy lyukú díszítő csővel pöttyöket nyomunk a formára amit egy kerek végű,tompa késsel felfelé elhúzzuk.Ezt ismételve elkészítjük a tollazatot.
5.Helyére illesztjük a szemeket,füleit,csőrét,karmokat és egy kis masnit a füle elé rakunk.

krém:
1.A pudingport a cukorral elkeverjük,majd hozzáöntjük a tejet és folyamatosan keverve amíg be nem sűrűsödik főzzük. Ha megfőtt, a darabokra tört csokoládét belerakjuk és gyors mozdulatokkal keverjük amíg el nem olvad a csokoládé./Én most Milka tejcsokoládét használtam/ Hagyjuk kihűlni.
2.A vajat a porcukorral fehéredésig keverjük,majd hozzárakjuk a kihűlt csokikrémet és jó alaposan összekeverjük.Felhasználásig hűtőbe rakjuk.

díszítés:
1.Marcipán masszából elkészítjük a szemeket,a csőrét,fülét,masnit,karmokat és a hasán lévő tollazatot. Vagy színezett marcipánt vásárolunk,vagy mi magunk 1-1 csepp vagy 1-1 késhegynyi színezővel megszínezzük.Attól függ,hogy folyadékkal vagy porral dolgozunk. A szemekhez és a hason lévő tollazathoz a marcipánt vékonyra kinyújtjuk ,majd különböző átmérőjű kerek szaggatóval kiszúrjuk.A füleihez szintén vékonyra nyújtjuk és háromszög alakra vágjuk. A karmokat csőrt és a masnit megformázzuk.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

tészta:
6 db tojás
6 ek cukor
6 evőkanál finomliszt
6 evőkanál víz
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor

krém:
3 tasak vaníliás pudingpor
9 dl tej
6 ek cukor
30 dkg tejcsokoládé
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
30 dkg marcipán

díszítés:
10 dkg marcipán
1-1 csepp ételfesték

Kövess minket a Facebookon is!