rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Képviselő Fánk ! recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 920 alkalommal

elkészítve: 139 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A vizet ,a vajat,a sót, a cukrot felesszük főni és ha felforr beleöntjük a lisztet és állandóan kavarjuk .Addig amíg össze nem áll és elkezd recsegni a tészta.Lehúzzuk a tűzről és egy tojást gyorsan elkeverjünk benne,hagyjuk kihűlni ,ha langyos akkor egyenként hozzáadjuk a többi tojást és nagyon jól kidolgozzuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi nagyságú tészták teszünk.Távol egymástól mert össze nőnek.180 c előmelegített sütőbe tesszük ,és teszünk egy tálba vizet ,hogy gőzben süljön,így könnyű lesz a tészta.20 perc után visszavesszük a hőt 140 c még 15 percig inkább szárítjuk,mint sütjük.Ha megsült kivesszük a sütőből és még melegen recés késsel levágjuk a tejét a fánkoknak ,hogy a gőz távozzon.
A krémet következő módon készítjük. A 4 tojás sárgáját kikeverjük a cukorral ,és a vaníliás cukorral,apránként hozzá agyjuk a lisztet,és egy kevés tejet ,hogy folyós legyen,a maradék tejet felforraljuk.Levesszük a tűzről és folyamatosan hozzákeverjük a tojáshoz,és vissza tesszük a tűzre besűrítjük a krémet. kihűtjük,a tejszínt felverjük.Ha kihűltek a fánkok ,megtöltjük először krémmel
majd tejszínnel.Rátesszük a fánkok tetejét megszórjuk porcukorral.És tálalunk.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Még melegen recés késsel levágjuk a tejét a fánkoknak ,hogy a gőz távozzon.

Hozzávalók

Hozzávalók. 2 dl tej, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 kk cukor. egy csipet só, 5 db tojás.

A krémhez:5 dl tej, 4 ek liszt,4 tojás sárgája, 2 db vaníliás cukor,2 dl cukrásztejszín.a szóráshoz 2 ek porcukor.

Kövess minket a Facebookon is!