

megtekintve: 11 945 alkalommal
elkészítve: 323 alkalommal megfőztem én is
1. A leveles tésztát kiolvasztjuk. Lisztezett felületen vékony négyzetté nyújtjuk, az előkészített tepsire helyezzük, és villával beszurkáljuk. A sütőt 200˙C-osra előmelegítjük.
2. A jól megmosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A vajat, 30 dkg porcukrot, 2 csipet sót és a tojásokat (1 evőkanál fehérjét félreteszünk) habosra keverjük. A lisztet, a keményítőt és a sütőport belekeverjük. A citromhéj és citromlé kétharmadát hozzákeverjük.
3. A kevert tésztát elsimítjuk a leveles tésztán. A sütőben (középen, légkeverésesnél 180˙C) 35-40 percig sütjük. Kicsit kihűtjük.
4. A maradék citromhéjat és citromlét a porcukorral és az 1 evőkanál tojásfehérjével simára keverjük. A süteményre simítjuk és dermedni hagyjuk.
sütési idő: 35 min
Kalória: 20 szeletnél egyenként kb 340 kcal
1 sütőtepsihez:
30 dkg fagyasztott leveles tészta
4 kezeletlen citrom
25 dkg puha vaj
50 dkg porcukor
só
5 tojás
20 dkg liszt (+ liszt a munkafelülethez)
20 dkg étkezési keményítő
1 vaníliarúd belseje
1/2 csomag sütőpor
A tepsihez:
sütőpapír