Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Töltött kelkáposzta rántva recept

A recept értékelése: 3,8 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 521 alkalommal

elkészítve: 102 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Első lépésként a kelkáposztát megabálom, vízben, sós, köménymagos és fokhagymás lében. Én egyben szoktam, de lehet leveleire szedve is, ha sérülés nélkül le tudom fejteni. Igaz, abálás közben is nézegetni kell, hogy a leváló levelek túl ne főjenek. Ha megabálódott, hagyom hűlni, majd a levelekről a vastagabb ereket levágom. A 3 tojást keményre főzöm, amit hűlés után apróra felszeletelek. A csirkemell sonkát, vagy ki mit szeretne beletölteni, szintén apróra felszeletelem, majd a felvágott tojással, a tejföllel, pirospaprikával és – ha szükséges sóval, borssal – összekeverem. Ezután a tölteléket úgy töltöm a kelkáposztalevelekbe, mint a töltött káposzta esetében. Panírozom, mint a rántott készítményeknél, és bő forró olajban aranyszínűre sütöm, burgonyapürével tálalom.

főzési idő: 5 min
sütési idő: 5 min
hőfok: 150 °C
sütési mód: felső sütés

Személyes jó tanács

A kisebb kelkáposztalevelekkel azt szoktam csinálni, hogy kettőt-hármat egymásba teszek és úgy panírozom be, vagy henger alakúra felsodrom, és mivel ebbe már tölteték nem igazán fér, csak úgy üresen panírozom és sütöm. Ha valaki nem eszik húst, akkor a töltelék lehet gomba is.

Hozzávalók

1 fej közepes nagyságú kelkáposzta
1 evőkanál egész köménymag
1 nagyobb gerezd fokhagyma
kevés só a káposzta abálásához
3 db tojás a töltelékbe
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
10 dkg csirkemell sonka
fél pohár tejföl a kispoharasból
bors ízlés szerint a töltelékbe
liszt, zsemlemorzsa a panírhoz
olaj a sütéshez
tojás a panírozáshoz

Kövess minket a Facebookon is!