Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Mézes rumpuncs kocka recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 8 546 alkalommal

elkészítve: 72 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, és 4 lapot sütünk egy közepes tepsi hátlapján ( margarinnal megkenve a tepsi)
A krémhez a pudingot keményre főzzük a vízben. A margarint kikeverjük a cukorral, és a kihűlt pudinggal szép simára keverjük.
Az alsó lapot megkenjük a krém felével,rátesszük a másik lapot.megkenjük lekvárral,( én meggylekvárral kentem ) megint lap,majd a krém másik fele és végül az utolsó lap.
Máz a tetejére:1 tojás fehérje 2 kanál rum -25 dkg cukor simára keverjük ( pici piros ételfesték) és a lap tetejére kenjük. Pár óra szépen megszilárdul. A sütemény másnap szeleteljük.

főzési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom, sokáig elálló, mutatós sütemény.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához
50 dkg liszt
6 dkg margarin
6 dkg porcukor
2 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál méz
1 dl tejföl
Pár kanál lekvár a kész lapot megkenni.

Krém hozzávalói:
6 dl víz
2 csomag rumpuncs pudingpor- ezt megfőzzük és hűlni hagyjuk.
25 dkg margarint
25dkg porcukrot


Kövess minket a Facebookon is!