megtekintve: 4 253 alkalommal
elkészítve: 94 alkalommal megfőztem én is
Először elkészítjük a krémeket.
Az 1. krémhez a tojások sárgáját a cukorral vízgőz felett sűrűre főzzük, amikor kihűlt hozzáadjuk az előzőleg habosra kevert vajat.
A 2. krémhez: a tejben sűrűre főzzük a pudingport a kétféle cukorral. Kihűtjük. Ha mindkét krém kihűlt, a kettős összekeverjük szép simára.
Következik az 1. tészta: A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a forró vízzel, hozzá szitáljuk a kakaós lisztet, majd óvatosan hozzáforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. 180 C fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt lapjában kettévágjuk.
A 2. tészta készítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a darált diót. Szintén 25x30 cm-es tepsiben 180 C fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Kihűtjük.
Összeállítjuk a süteményt: Ha van keretünk ( 25x30) cm vagy a tepsibe tesszük az egyik kakaós lapot. Rákenjünk az összekevert krém felét, erre kerül a diós lap, majd a maradék krém, tetejére a másik kakaós lap. Tetejére csokoládé mázt öntünk, egy éjszaka ( vagy legalább 4-5 órát) a hűtőben tartjuk. Kockára vágva tálaljuk.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 2 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, igazi ünnepi sütemény.
Hozzávalók. 25x30 cm-es tepsi
1. tészta lap.
6 tojás
20 dkg cukor
4 kanál forró víz
15 dkg liszt
1 sütőpor
2 kanál kakaópor
2. tészta
5 tojásfehérje
16 dkg cukor
3 kanál liszt
25 dkg pirított, majd ledarált dió
1. krém:
5 tojássárgája
20 dkg cukor
30 dkg vaj
2. krém
350 ml tej
1 vaníliás puding
3 kanál cukor
2 vaníliás cukor.
Tetejére csokimáz
10 dkg tortabevonó
25 gr vaj
2 kanál tej
Gőz fölött összemelegítjük.