megtekintve: 17 977 alkalommal
elkészítve: 202 alkalommal megfőztem én is
Az oldalast ízlés szerint daraboljuk fel, majd sózzuk be, és hagyjuk kicsit állni, hogy a só kissé átjárja.
Egy tálba tegyük bele a barbecue szószt, adjunk hozzá 1 tk sót, ízlés szerint borsot, és a fokhagymaport, majd keverjük össze.
Ezután forgassuk bele a húst a pácba, majd hagyjuk pár órán át pácolódni mielőtt megsütnénk. (én betettem a hűtőbe egész éjszakára, hogy az ízek kellően összeérjenek)
A tárcsára öntsük az olajat, majd helyezzük bele a bepácolt oldalast. Ezután hirtelen süssük elő a hús mindkét oldalát. Sütés közben szórjuk meg az előzőleg vékonyan felszeletelt fokhagymával.
Ezután öntsük rá a barna sör felét, majd pár perc után a maradék sört is. ( amikor a sört beleöntjük hirtelen elkezd habosodni)
Ezután résnyire fedjük le a tárcsát, majd a sörben pároljuk puhára az oldalast. Közben többször fordítsuk át a húst. (ha szükséges, közben pótoljuk az elpárolgott sört)
Amikor a hús már kellően puha, vegyük le a fedőt, majd süssük szép pirosra, szaftosra.
Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen.
sütési idő: 90 min
Amennyiben nem áll a rendelkezésünkre tárcsa a sütéshez, megsüthetjük sütőben is.
1 kg oldalas
4-5 ek Heinz Barbecue szósz
1 doboz barna sör
só
őrölt színes bors
2 tk fokhagymapor
3 ek olaj
3 gerezd fokhagyma