Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tárcsán sült barbecue oldalas recept

A recept értékelése: 4,1 pont
  • 105 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 8 621 alkalommal

elkészítve: 126 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése


Az oldalast ízlés szerint daraboljuk fel, majd sózzuk be, és hagyjuk kicsit állni, hogy a só kissé átjárja.

Egy tálba tegyük bele a barbecue szószt, adjunk hozzá 1 tk sót, ízlés szerint borsot, és a fokhagymaport, majd keverjük össze.

Ezután forgassuk bele a húst a pácba, majd hagyjuk pár órán át pácolódni mielőtt megsütnénk. (én betettem a hűtőbe egész éjszakára, hogy az ízek kellően összeérjenek)

A tárcsára öntsük az olajat, majd helyezzük bele a bepácolt oldalast. Ezután hirtelen süssük elő a hús mindkét oldalát. Sütés közben szórjuk meg az előzőleg vékonyan felszeletelt fokhagymával.

Ezután öntsük rá a barna sör felét, majd pár perc után a maradék sört is. ( amikor a sört beleöntjük hirtelen elkezd habosodni)

Ezután résnyire fedjük le a tárcsát, majd a sörben pároljuk puhára az oldalast. Közben többször fordítsuk át a húst. (ha szükséges, közben pótoljuk az elpárolgott sört)

Amikor a hús már kellően puha, vegyük le a fedőt, majd süssük szép pirosra, szaftosra.

Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tálalásig tartsuk melegen.

sütési idő: 90 min

Személyes jó tanács

Amennyiben nem áll a rendelkezésünkre tárcsa a sütéshez, megsüthetjük sütőben is.

Hozzávalók

1 kg oldalas
4-5 ek Heinz Barbecue szósz
1 doboz barna sör

őrölt színes bors
2 tk fokhagymapor
3 ek olaj
3 gerezd fokhagyma

Kövess minket a Facebookon is!