Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Túros batyu recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 105 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 6 526 alkalommal

elkészítve: 140 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókból rugalmas laza tésztát gyúrunk. Olajjal megkenve, kelesztőtálban a duplájára kelesztjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk, és felkockázzuk. ( 3x4 = 12 kocka). Egy-egy kanál tölteléket teszünk minden tésztára, a négy sarkát összefogjuk, és kicsit megcsavarjuk .Tetejüket ismét kicsit megkenjük olajjal. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, ismét kelesztjük. 180 C fokra melegített sütőben szép rózsaszínűre sütjük.

sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

50 dkg sima liszt
3,5 dcl tej
2 kanál porcukor
2,5 dkg élesztő
1 dcl olaj
kevés só
2 tojás sárgája
Töltelék:
30 dkg túró
1 kanál tejföl
1 kanál dara
1 vaníliás cukor
kevés reszelt citromhéj
( mazsola )
ízlés szerint porcukor

További receptek

Kövess minket a Facebookon is!