Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fánk pudinggal töltve recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 9 329 alkalommal

elkészítve: 192 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

Előkészítés:
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 220 C°-ra előmelegítjük (gázsütő 4. fokozat).

Elkészítés:
1. A vizet, az olajat, két csipet sót lábasba öntünk, és amikor forrni kezd, beleszórjuk a lisztet. Kis lángon, fakanállal 1 percig kevergetjük. Lehúzzuk a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük, és jól eldolgozzuk a tojásokat.
2.Habzsákba szedjük, majd a tepsire diónyi nagyságú tészta kupacokat nyomunk ( vagy két kiskanállal formázunk). Megspricceljük egyszer vizes kézzel, és a sütőben 5 percig, majd 200 C°-ra (gázsütő 3. fokozat) mérsékelve a hőerőt még 10-12 percig sütjük. Legalább 10 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert tönkremegy a fánk.
3. Amikor már szép szalmaszínű és nagyon kemény a tészta, kivesszük, és kihűtjük. A fánkocskák tetejét levágjuk.
4. A pudingot nyomózsákba töltjük, és belenyomjuk a fánkok közepébe, majd visszahelyezzük rá a tetejét.

Hozzávalók

18-20 darabhoz:
0,8 dl víz
0,8 dl olaj
8 dkg liszt
2 tojás
2 csipet só

A töltelékhez:
Tetszőleges ízű pudingpor

Kövess minket a Facebookon is!