Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fahéjas fátyolkalács recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 707 alkalommal

elkészítve: 3 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben.
2. Ezután kevergessük egy  villával simára, hogy a cukor feloldódjon.
3. Mérjük bele a tálba a lisztet, a sót, a tojást, a cukrot, majd az élesztőt, és villával alaposan keverjük össze az egészet.
4. Ezután fogunk egy fakanalat, és elkezdjük dagasztani, míg szép sima nem lesz, és  kezd elválni az edény falától.
5. Ezután meglisztezzük a  tetejét, majd  kb. egy órán át pihentetjük  a tálban, egy konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten.
6. Lisztezett felületen 30*50 centis téglalappá nyújtjuk , megkenjük  az előzőleg felolvasztott vajjal, majd megszórjuk  a fahéjjal összekevert cukorral. Fontos: a vajból és a fahájas cukorból is hagyjunk egy-egy evőkanálnyit, amit a tetejére teszünk később.
7. A téglalapot hat egyenlő csíkra vágjuk (a rövidebbik oldalánál), majd a csíkokat egymásra helyezzük.
8. Kaptunk  egy emeletes csíkot, amelyet további hat kockára vágunk.
9. Ezeket a kockákat sütőpapírral  bélelt dobozformába sorakoztatjuk  élével. Megkenjük  a tetejét a maradék vajjal és meghintjük a maradék fahéjas cukorral.
10. Újabb kb. 50-60 percet  pihentetjük  letakarva, ( ekkor már kitölti az egész formát)
11. Ekkor 190 fokos sütőbe  tesszük ( a sütő aljába mehet egy kis lábasba víz)  és kb. 35-40  perc alatt készre sütjük.

sütési idő: 35 min
hőfok: 190 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

nagyon finom foszlós kalács

Hozzávalók

40 dkg finomliszt
2,5  dcl 2,8 %-os tej
2,5 dkg élesztő
1 kanál kristálycukor
Kis só
5 dkg vaj
1 tojás
A töltelékhez:
7 dkg vaj
8-10 dkg kristálycukor
 2 csapott teáskanál őrölt fahéj

Kövess minket a Facebookon is!