rejtvénylapok háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sárgabaracklekvár egyszerűen recept

A recept értékelése: 2,7 pont
  • 120 min
  • könnyû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 517 alkalommal

elkészítve: 12 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Adri

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A barackokat alaposan megmossuk, kimagozzuk, a főzőedénybe rakjuk. Ráöntjük a cukrot - ha van kedvünk és időnk, állhat néhány órát a cukorral, de nem fontos.
Feltesszük főni közepes lángon, időnként kavargatjuk, mielőtt felforr, botmixerrel összezúzzuk a barackot. Aki darabosabban szereti, kevésbé pépesítse.
Miután felforrt, kisebb lángon 30-40 percig, időnként átkavarva főzzük. A habját elfőzzük.
Az üvegeket csírátlanítjuk. A tiszta üvegeket színültig merjük lekvárral.
Egy réteg celofánnal lezárjuk, majd a celofán tetején, vagyis külső felületén csipetnyi tartósítószert elkenünk, majd újabb réteg celofánt teszünk rá, és csavaros fémtetővel is lezárhatjuk.
Fejjel lefelé fordítjuk, majd bebugyoláljuk (száraz dunszt), és hagyjuk kihűlni. Aztán talpára állítva mehet végleges helyére.

főzési idő: 40 min

Hozzávalók

4 kg sárgabarack (magozás után)
1 kg cukor
1 kk nátrium-benzoát

Kövess minket a Facebookon is!