megtekintve: 5 287 alkalommal
elkészítve: 97 alkalommal megfőztem én is
Elsőnek a kókuszos részt készítjük el.
Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró, cukorral elkevert forró tejhez. Tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve (kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk), és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére hagyjunk.
Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz felét tördeljük apróra, a másik felét daráljuk le. A vizet, porcukrot, kakaót, vajat tegyük egy edénybe és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot. Majd jól keverjük el a keksszel.
Pakoljuk a fehér masszára a barna részt. Végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed.
Mikor úgy látjuk, eléggé meg van keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk. Bordáknál szeleteljük.
Ezt a receptet én találtam ki.
A kókuszkrémhez;
5 dl tej
5 ek cukor
3 evőkanál finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
2 teáskanál zselatin
A kakaós tésztához;
40 dkg keksz
1.7 dl víz
15 dkg porcukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
20 dkg margarin (vagy vaj)
1 ek rum