Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Erdeigyümölcs-torta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120+ min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 5 185 alkalommal

elkészítve: 137 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

Krém:

1. A krémhez a gyümölcsöket megmossuk, majd a cukorral és a vízzel együtt, alacsony lángon főzni kezdjük. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök szét nem főnek és lekvár állagú masszát nem kapunk. Ezután a masszát botmixerrel pépesítjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A cukrászhabot kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kihűlt gyümölcsmixet, az aromát és a zselatinfixet, majd fél órára hűtőbe tesszük.

Piskóta:

3. A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és habcsók állagú, de szilárd habot verünk. A sárgáját fehéredésig verjük, spatulával a fehérjéhez keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet és finoman, csomómentesre elvegyítjük a tojásokkal.

4. A tésztát 30 cm-es kapcsos bélelt formába töltjük és előmelegített sütőben 150 C-on 30-35 percig/ tűpróbáig sütjük. A sűtőből kivéve rácson hűtjük, majd lapjában három részre vágjuk.

Teteje:

5. A lapokat megkenjük a krémmel, majd a maradékkal felül és oldalt átkenjük a tortát, tortakártyával egyenletesre és simára húzzuk, tetejét gyümölcsökkel díszítjük.

6. Fogyasztás előtt 2 órát hűtőben állni hagyjuk.

sütési idő: 35 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

Krém:

250 g málna
250 g eper
250 g szeder
150 ml víz
500 ml cukrászhab
5 ek cukor
15 ml málna aroma
1 csomag zselatinfix

Piskóta:

12 db tojás
240 g cukor
260 g finomliszt
2 csomag vaníliás cukor

Teteje:

125 g málna
250 g áfonya

Kövess minket a Facebookon is!