

megtekintve: 5 185 alkalommal
elkészítve: 137 alkalommal megfőztem én is
Krém:
1. A krémhez a gyümölcsöket megmossuk, majd a cukorral és a vízzel együtt, alacsony lángon főzni kezdjük. Addig főzzük, amíg a gyümölcsök szét nem főnek és lekvár állagú masszát nem kapunk. Ezután a masszát botmixerrel pépesítjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
2. A cukrászhabot kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kihűlt gyümölcsmixet, az aromát és a zselatinfixet, majd fél órára hűtőbe tesszük.
Piskóta:
3. A piskótához a tojások fehérjét félkemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és habcsók állagú, de szilárd habot verünk. A sárgáját fehéredésig verjük, spatulával a fehérjéhez keverjük. Ezután beleszitáljuk a lisztet és finoman, csomómentesre elvegyítjük a tojásokkal.
4. A tésztát 30 cm-es kapcsos bélelt formába töltjük és előmelegített sütőben 150 C-on 30-35 percig/ tűpróbáig sütjük. A sűtőből kivéve rácson hűtjük, majd lapjában három részre vágjuk.
Teteje:
5. A lapokat megkenjük a krémmel, majd a maradékkal felül és oldalt átkenjük a tortát, tortakártyával egyenletesre és simára húzzuk, tetejét gyümölcsökkel díszítjük.
6. Fogyasztás előtt 2 órát hűtőben állni hagyjuk.
sütési idő: 35 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Krém:
250 g málna
250 g eper
250 g szeder
150 ml víz
500 ml cukrászhab
5 ek cukor
15 ml málna aroma
1 csomag zselatinfix
Piskóta:
12 db tojás
240 g cukor
260 g finomliszt
2 csomag vaníliás cukor
Teteje:
125 g málna
250 g áfonya