megtekintve: 5 110 alkalommal
elkészítve: 172 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: Egyik tálba berakjuk a száraz hozzávalókat összekeverjük cukor kvótalével.
Másik tálba beleütjük a tojásokat beleszórjuk a cukrot egy nagyobb habverővel elkezdjük kikavarni majd folyamatosan bele csurgatjuk az olajat és homogénre keverjük.
A kikevert cukros masszába telekeverjük az aprított mazsolát és a diót .
Majd a ráborítjuk lisztes keveréket és jól összekeverjük.
Egy 26 cm tortaformát kiolajozunk az alját kibéleljük sütőpapírral beleöntjük a kész répatorta masszát.
150 c előmelegített sütőbe toljuk 50 percre.
Rácson teljes hűtjük.
Elkészítjük a krémet a mascarponét kikavarjuk a porcukorral la az olvadt vajjal,narancs levével és megmaradt narancs héjával hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a marcipán répákat . A marcipán felét egy aprítóba tesszük beöntjük a sárga és a piros ételfestéket felaprítjuk .Így jurán el marcipán másik felével itt csak 2 t zöld festéket teszünk .
Majd fóliára tesszük répákat formázunk és zöldjét.
Ha kihűlt a torta kettévágjuk megkenjük a narancsos krémmel rárakjuk a tétjét azt is bevonjuk a krémmel.
A torta tejét kidíszítjük a marcipán répákkal, zöld marcipán fűvel fűvel ,tojásokkal,és csoki dísz
sütési idő: 50 min
hőfok: 150 °C
sütési mód: légkeverés
Hozzávalók:4 db nagyobb tojás,,300gr barna cukor 280 ml étolaj, 360 gr rétes liszt,1 csipet só, 2 t mézeskalács fűszerkeverék , 1 kt őrölt fahéj, 1 mk sütőpor, 2 mk sütőpor,1 mk szódapor, 200 gr aprított füge ,200 gr aprított dió, 2 db narancshéja, és leve 300 gr reszelt sárgarépa
A krémhez: 250 gr mascarpone, 160 gr porcukor,5 dkg vaj.
A díszítéshez 250 gr marcipán, 1 tk sárga. 1 tk piros festék.+ 2 tk zöld ételfesték.