megtekintve: 11 413 alkalommal
elkészítve: 244 alkalommal megfőztem én is
A tésztát kicsit kinyújtjuk, hat részre vágjuk. Az almákat kettévágjuk, kiszedjük a csumáját. Vékonyra (kb. 2 ml) felszeleteljük.
Egy üvegtálat félig megtöltjük hideg vízzel és a fél citromlevével, beletesszük az alma szeleteket és 2-3 percre magas hőfokra betesszük a mikróba. Ezután leszűrjük az alma levét, és lecsepegtetjük.
A sárgabaracklekvárhoz 1 evőkanál vizet adunk, elkeverjük, kiforraljuk.
A meghűlt lekvárral megkenjük a leveles tésztát, és az almaszeleteket a tészta felsőrészén sorba rakjuk, a tészta alját ráhajtjuk, megszórjuk fahéjjal a az alsó szélét, majd feltekerjük. Szilikonos muffin formába tesszük, 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
A tetejét porcukorral és fahéjjal megszórjuk.
főzési idő: 2 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Én mindig savanykás almát választok.
1 csomag leveles tészta
2 db savanykás piros alma
3 evőkanál sárgabarack lekvár
porcukor
fahéj
fél citrom leve
1 evőkanál liszt