megtekintve: 10 673 alkalommal
elkészítve: 138 alkalommal megfőztem én is
A csirkemájat mossuk meg, majd törüljük szárazra, és ízlés szerint daraboljuk fel. (Én 3-4 felé vágtam, nagyságától függően, és az inas-eres részt kivágtam, hogy ne pattogjon sütés közben)
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A gombát mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szeleteljük fel. (Én a nagyobbakat először félbe vágtam, majd úgy szeleteltem fel)
A feldarabolt májat sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg a lisztbe. Forrósítsuk fel az olajat, majd tegyük bele a lisztbe forgatott májat, és pár pillanat alatt hirtelen süssük rá egy kérget.
Ezután tegyük át, és rendezzük el egy tepsiben.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt vöröshagymát, majd pár perc alatt pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ételízesítővel, majorannával, és pároljuk pár percig.
Ezután öntsük át a tepsibe, és rendezzük el a máj között, öntsük fel a borral, tegyük bele a babérlevelet, majd fedjük le alufóliával a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 20 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük 15-20 perc alatt készre.
főzési idő: 20 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés
Ameddig a máj a sütőben sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet, és azzal kínáljuk.
50 dkg csirkemáj
50 dkg gomba
2 db vöröshagyma
só
őrölt bors
1 tk ételízesítő
majoranna
2 db babérlevél
1-2 ek liszt
1 dl fehérbor
2 ek olaj