megtekintve: 62 510 alkalommal
elkészítve: 269 alkalommal megfőztem én is
A szokásos módon palacsintákat sütünk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a darált húst és puhára pároljuk. Közben befűszerezzük őrölt borssal, fokhagymával, sóval. A vegyes zöldséget vízben puhára főzzük. A vajból, a lisztből és a tejből besamell mártást készítünk, ízlés szerint fűszerezzük. A húshoz adjuk a leszűrt zöldségeket, a besamell mártást. Ezzel a masszával töltjük meg a palacsintákat úgy, hogy a közepére teszünk egy kanállal és két szélét behajtva, feltekerjük. A panírhoz 1/3 rész lisztet összekeverünk 2/3 rész zsemlemorzsával. A palacsintákat először a tojásba mártjuk bele, majd a lisztes zsemlemorzsába, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, amit előtte kikentünk olajjal. A palacsinták tetejét kicsit megpermetezzük olajjal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Tartármártással tálaljuk. Rendkívül finom, jó étvágyat hozzá!
főzési idő: 10 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
8-10 db palacsinta,
25 dkg vegyes zöldség (fagyasztottat használtam),
35 dkg darálthús,
1 fej vöröshagyma,
kevés olaj,
1 gerezd fokhagyma,
őrölt bors,
só
a besamell mártáshoz:
1 evőkanál vaj,
2 evőkanál liszt,
2-3 dl tej,
só, bors
szerecsendió
panírozáshoz:
2 tojás,
zsemlemorzsa,
liszt