

megtekintve: 9 167 alkalommal
elkészítve: 291 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojások fehérjét egy kevés sóval keményre verjük, majd egyenként hozzáadva a tojások sárgáját tovább keverjük. Fakanál segítségével hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet.
Sütőpapírral bélelt 24 cm-es kapcsos tortaformába töltjük, és 180 C fokos sütőben megsütjük.
A krémhez a túrót egy banánnal összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a durvára reszelt csokoládét, a zselatint kevés vízzel langyosra melegítve a krémhez adjuk. A keményre felvert tejszínhabot hozzákeverjük.
A kihűlt tortalap közepét kivágjuk úgy, hogy jó kétujjnyi piskóta maradjon körben és az alján. A banánokat félbevágva a piskótára tesszük, a krémet belekanalazzuk, és kupola formát alakítunk ki, amit betapasztunk a kivájt, és összemorzsolt piskótával. Pár órára hűtőbe tesszük.
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Piskótához:
5 tojás
5 kanál cukor
1 dl olaj
10 dkg liszt
2 kanál kakaó
1/2 csomag sütőpor
A krém hozzávalói:
3-4 banán
15 dkg tehéntúró
10 dkg étcsoki
12 dkg kristálycukor
4 dl tejszín
10 gr zselatin